Speedmania.ro - Race 4 auto news
Speedmania - Race 4 auto news

Noutati din domeniul auto si al tuturor sporturilor pe 4 roti, stiri, evenimente, tunning, curse, expozitii, galerii foto si multimedia din tara si din Europa.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat că programul Rabla 2013 va începe la finele lunii martie. Programul vine şi cu reguli noi, cum ar fi obligativitatea deţinerii vehiculului cel puţin un an înainte de casarea acestuia.

Programul Rabla 2013 va începe în luna aprilie, anunţă Mediafax citând Ministrul Mediului, Rovana Plumb. De data aceasta, în programul Rabla vor fi incluse numai autoturismele care au fost în proprietatea unei persoane fizice sau juridice mai mult de un an de zile. Deşi Ministrul Mediului a specificat că ar dori să acorde un voucher pentru casare în valoare de 1.500 de euro şi pentru vehiculele electrice să fie acordat un bon de 2.000 euro, Guvernul nu a aprobat încă o asemenea măsură. Proiectul care dictează Programul Rabla va fi definitivat în decursul lunii martie, urmând să fie gata până la finele anului curent.

Programul Rabla 2013 va integra şi automobilele cu motoare Euro 3, cu condiţia ca acestea să fie mai vechi de zece ani. La fel ca şi până acum, programul Rabla nu va permite casarea vehiculelor importate în România după 01.01.2007, măsură dictată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care vroia să evite importul de autovehicule rulate din Vest în vederea obţinerii unui profit de pe urma tichetelor rabla, în ideea că vehiculele respective puteau fi cumpărate şi importate în România la un preţ care să permită o marjă de profit considerabilă pentru client.

Pentru moment, versiunea finală a proiectului este încă neclară, Premierul României şi Ministrul Mediului având viziuni diferite în privinţa acestui proiect, existând mai multe discuţii în acest sens. Pe de o parte, se vrea introducerea unui voucher în valoare de 1.500 de euro în locul celor trei vouchere de câte 3.800 RON fiecare, varianta finală nefiind încă dezvăluită publicului. Însă, anii în care a fost permisă tranzacţionarea tichetelor Rabla au marcat rezultate mai bune pentru acest proiect, cu toate că guvernanţii au sesizat apariţia unor intermediari care au tranzacţionat aceste tichete doar în scopul de a obţine profit de pe urma vânzării lor.

Sursa: Mediafax

Your ad here
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply
CAPTCHA Image
*

Despre RevistaNoutati din domeniul auto si al tuturor sporturilor pe 4 roti, stiri, evenimente, tunning, curse, expozitii, galerii foto si multimedia din tara si din Europa.

Stiri Recente

Postari Recente