Speedmania.ro - Race 4 auto news
Speedmania - Race 4 auto news

Noutati din domeniul auto si al tuturor sporturilor pe 4 roti, stiri, evenimente, tunning, curse, expozitii, galerii foto si multimedia din tara si din Europa.

Cercetatorii germani lucreaza la o inventie care ar putea revolutiona industria auto. Inginerii de la Universitatea din Leipzig au pus la punct un nou tip de anvelope, a caror structura poate fi modificata in functie de sezon.

Un astfel de cauciuc va beneficia de motoare electrice de mici dimensiuni, care vor controla flexibilitatea anvelopei. In compozitia sa se vor mai gasi aliaje cu memorie de forma si alte materiale pe baza carora se vor obtine informatii atat despre conditiile meteo, cat si despre starea drumului pe care circula masina dotata cu asemenea pneuri.

Practic, soferul nu va mai fi nevoit sa schimbe anvelopele in functie de sezon, asa cum proceda pana acum. Nu se stie cu exactitate daca aceasta anvelopa va fi produsa in serie.

Sursa: 4tuning.ro

Your ad here
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply
CAPTCHA Image
*

Despre RevistaNoutati din domeniul auto si al tuturor sporturilor pe 4 roti, stiri, evenimente, tunning, curse, expozitii, galerii foto si multimedia din tara si din Europa.

Stiri Recente

Auto Sales: Australia +1.5% sales increase in November

Articol postat in date de 06.12.2011

BMW increases US prices in 2012

Articol postat in date de 25.11.2011

McLaren opens a new factory!

Articol postat in date de 22.11.2011

Xenon, un lucru in general obositor

Articol postat in date de 12.11.2013

Postari Recente