Speedmania.ro - Race 4 auto news
Speedmania - Race 4 auto news

Noutati din domeniul auto si al tuturor sporturilor pe 4 roti, stiri, evenimente, tunning, curse, expozitii, galerii foto si multimedia din tara si din Europa.

Cercetatorii germani lucreaza la o inventie care ar putea revolutiona industria auto. Inginerii de la Universitatea din Leipzig au pus la punct un nou tip de anvelope, a caror structura poate fi modificata in functie de sezon.

Un astfel de cauciuc va beneficia de motoare electrice de mici dimensiuni, care vor controla flexibilitatea anvelopei. In compozitia sa se vor mai gasi aliaje cu memorie de forma si alte materiale pe baza carora se vor obtine informatii atat despre conditiile meteo, cat si despre starea drumului pe care circula masina dotata cu asemenea pneuri.

Practic, soferul nu va mai fi nevoit sa schimbe anvelopele in functie de sezon, asa cum proceda pana acum. Nu se stie cu exactitate daca aceasta anvelopa va fi produsa in serie.

Sursa: 4tuning.ro

Your ad here
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply
CAPTCHA Image
*

Despre RevistaNoutati din domeniul auto si al tuturor sporturilor pe 4 roti, stiri, evenimente, tunning, curse, expozitii, galerii foto si multimedia din tara si din Europa.

Stiri Recente

Tarifele pentru Scoala de Soferi vor fi majorate

Articol postat in date de 12.11.2013

Xenon, un lucru in general obositor

Articol postat in date de 12.11.2013

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Hyundai i30

Articol postat in date de 09.05.2012

Tuning: BMW M6 primeşte un upgrade de putere

Articol postat in date de 14.03.2013

Postari Recente